Veenbessen cobbler

Foto Eva Joos
Ze zijn er weer, die lekkere, wijnrode veenbessen. Je vindt ze momenteel in de supermarkt en dan moet je er gewoon gebruik van maken. Deze cobbler heb ik in mijn tarte tartinpan van Le Creuset gemaakt. Het ziet er prachtig uit en ze was ook heel erg lekker. Niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediƫnten heb je sowieso al in huis.

Wat hebben we nodig:
  • klontje boter
  • 250 gr verse veenbessen
  • 60 gr kristalsuiker
  • 260 gr patisseriebloem
  • 12 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 60 gr boter, gesmolten en afgekoeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je tarte tatinpan in met boter.
  • Doe de veenbessen met de suiker in een kom en laat ze zo 15 min staan.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de melk los met de eieren en de boter.
  • Meng de bloem met de natte ingrediĆ«nten en giet dit beslag in de pan.
  • Strooi de gesuikerde veenbessen op het beslag.
  • Bak de cobbler 40 min of tot hij mooi gekleurd en gaar is.
TIP:

Je kan ook diepvriesveenbessen gebruiken. Laat ze dan eerst ontdooien.

Reacties