Veenbessen cobbler
Foto Eva Joos |
Wat hebben we nodig:
- klontje boter
- 250 gr verse veenbessen
- 60 gr kristalsuiker
- 260 gr patisseriebloem
- 12 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 60 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je tarte tatinpan in met boter.
- Doe de veenbessen met de suiker in een kom en laat ze zo 15 min staan.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop de melk los met de eieren en de boter.
- Meng de bloem met de natte ingrediƫnten en giet dit beslag in de pan.
- Strooi de gesuikerde veenbessen op het beslag.
- Bak de cobbler 40 min of tot hij mooi gekleurd en gaar is.
Je kan ook diepvriesveenbessen gebruiken. Laat ze dan eerst ontdooien.
Reacties