Pizza artisjok
.jpg)
Wat hebben we nodig:
- 1x recept pizzadeeg
- 80 gr mozzarella, geraspt
- 50 gr ham, in stukjes gesneden
- 1 bokaal artisjokken, uitgelekt en even opgebakken in wat boter
- passata van tomaten
- oregano
- olie
- Maak het pizzadeeg volgens het recept.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Maak een grote pizza van het deeg, door het deeg meteen in een rechthoekig bakblik te leggen in met je vingers open te spreiden tot het hele bakblik bedekt is met deeg.
- Besmeer de bodem met een dun laagje passata.
- Verdeel de kaas over de passata.
- Strooi de plakjes ham over de kaas, afgewisseld met artisjokken.
- Bestrooi de pizza met oregano.
- Besprenkel de pizza met wat olie.
- Bak de pizza 15 min of tot hij mooi gekleurd is.
![]() |
Foto's Eva Joos |
Een teveel aan pizzadeeg kan je altijd invriezen of je maakt er breadsticks van, bestrooid met Parmezaanse kaas voor ze de oven in gaan.
Reacties