Gekookte en gebakken kozakken

Wat hebben we nodig:
- 12 kleine, rode aardappeltjes, gewassen
- peper en zout
- olie
- Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de aardappelen gaar in ruim, gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Giet de aardappelen af.
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Leg de aardappelen op de plaat en laat ze 10 min afkoelen.
- Duw de aardappelen voorzichtig plat met een pureerstaaf, zodat ze gebroken zijn, maar toch niet helemaal uit elkaar vallen.
- Kruid de aardappelen met peper en zout en besprenkel ze met wat olie.
- Bak de aardappelen 10 min tot de onderkanten krokant en lichtbruin zijn.
- Draai de aardappelen om, kruid opnieuw met peper en zout en besprenkel ook deze kant met wat olie.
- Laat de aardappelen nog 10 min bakken.
- Meng de kaas met de peterselie en strooi die over de aardappelen. Laat ze nog 2 - 3 min in de oven verder bakken tot de kaas gesmolten is.
Lekker bij gegrild vlees.
Reacties