Italiaanse aardappelblokjes in de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele
Superlekker, deze Italiaanse aardappelblokjes. Je maakt zelf je kruidenmix of je gebruikt wat je staan hebt om jouw aardappeltjes op smaak te krijgen.
De slowcooker heeft me enkele jaren terug maar 20 euro gekost, maar hij heeft zeker al zijn dienst bewezen. Je hebt er echt geen omkijken naar en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Deze aardappeltjes zijn het ideale bijgerecht als je rosbief klaarmaakt op zondag.

Wat hebben we nodig:
  • 600 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel home made Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de aardappelblokjes in de slowcooker.
  • Besprenkel met de olie en schep de blokjes goed om, zodat alle kantjes een laagje olie krijgen.
  • Strooi de kruidenmix en de lookschilfers over de aardappeltjes en roer nogmaals goed om.
  • Zet het deksel op de slowcooker en zet hem 2 - 3u op HIGH of 4 - 6u op LOW. Of doe zoals ik en zet hem 4u op AUTOMATISCH.
TIP:

Je kan ook lookpoeder in je kruidenmix doen, maar ik wil geen look in elk Italiaans gerecht. Daarom kies ik er voor om verse look bij de aardappeltjes te doen.
Je kan de kruiden ook mixen met een blender als je ze fijner wilt.
Geen slowcooker? Doe de aardappeltjes dan op een bakblik en bak ze 20 - 30 min op 220°C.

Reacties