Courgette noodles met sesamdressing

Foto Cathy Van de Moortele
Bij het opruimen van mijn keukenkasten, kwam ik dit keukentoestelletje weer tegen. De spiraalsnijder van Gefu doet het prima om noodles te maken van courgette of wortel, komkommer of radijs. Waarom het dan zo diep in mijn kast terecht gekomen is? Geen idee!
Dit recept bevat bitter weinig koolhydraten. Je kan er altijd wat brood bij serveren als je daar nood aan hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 koffielepels sriracha saus
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 2 eetlepels getoaste sesamolie
  • 4 - 5 jonge courgetten, gewassen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een bokaaltje en zet het even apart weg. 
  • Maak noodles van de courgetten. Het is beter als je ze niet schilt. Laat de courgetten uitlekken zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen.
  • Verhit een grote pan op een medium vuur en voeg de olie toe.
  • Roerbak de noodles van courgette. Ze mogen zeker nog wat knapperig zijn.
  • Meng de noodles met de dressing en de sesamzaadjes.
TIP:

Lekker zowel warm als koud!
Voorzie 2 courgetten per persoon.
Je hoeft de courgettes niet te roerbakken. Je kan ze ook rauw mengen met de sesamdressing.

Reacties