Home made calamari

De dochters zijn gek op gefrituurde calamari. Ik zag ze vandaag vers liggen bij Delhaize en ik dacht: dit is het moment! Nu maak ik zelf die gegeerde calamari! Met een pittige dipsaus en heerlijk veel crunch. Inspiratie van Jamie Oliver.

Wat hebben we nodig:
  • verse inktvis
  • evenveel bloem als maïzena
  • venkelzaad
  • gedroogde oregano
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • mayonaise
  • harissa
  • citroensap
  • partjes citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de inktvisringen droog. Snij de inktvis open van de grote opening naar de punt en snij hem dan in 2 helften.
  • Neem een gewoon broodmes en maak diagonale inkepingen aan beide kanten.
  • Meng de bloem met de maïzena.
  • Neem een goede eetlepel venkelzaadjes en mix die fijn met de oregano, peper en zout en peterselie.
  • Meng de kruiden met de bloem.
  • Wentel de calamari door de bloem.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Schud overtollige bloem af van de inktvis en frituur ze goudbruin.
  • Meng de mayonaise met een lepeltje harissa (spice it up!) en vers citroensap.
  • Snij de calamari in ringen.
  • Serveer de uitgelekte calamari met de pittige mayo en partjes citroen. 
TIP:

Er zijn geen exacte hoeveelheden vernoemd in dit recept. Je kan er ook niet veel mee misdoen.
Zorg dat de olie heet genoeg is, zodat de calamari mooi bruin worden.
Je kan er ook de tentakels bij doen. Die hebben 2 min langer nodig, dus gooi die eerst in de olie. 

Reacties