Kip uit Lombardije

Een kipgerecht om samen met het hele gezin te eten. Serveer dit gerecht met Griekse rijst (orzo), meergranenrijst of pasta. Supermals en boordevol smaak.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 225 gr Parijse champignons, in plakjes gesneden
  • 4 kipfilets
  • bloem
  • peper en zout
  • boter
  • 180 ml marsala
  • 120 ml kippenbouillon
  • 75 gr mozzarella, geraspt
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een klontje vetstof smelten in een grote pan en bak de champignons tot ze zacht zijn.
  • Halveer de kipfilets horizontaal en klop ze plat met een vleeshamer tussen 2 vellen plastic folie.
  • Wentel alle plakken kip in de bloem, die je gekruid hebt met peper en zout.
  • Bak de kip goudbruin in wat vetstof.
  • Leg de gebakken kipfilets in een lichtjes ingevette ovenschotel. Ze mogen lichtjes overlappen, maar niet teveel.
  • Bedek de kip met champignons.
  • Blus de pan waarin het vlees gebakken werd, met de marsala en de bouillon. Roer alle bakrestjes goed los en breng het geheel aan de kook. Verminder de warmte en laat de saus zachtjes inkoken.
  • Giet de saus over de kip. Kruid met peper en zout.
  • Meng de twee soorten kaas en strooi die over de kipfilets.
  • Bak deze kipfilets op 230°C tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met de pijpajuintjes.
TIP:

Dit is zo'n recept dat je altijd achter de hand moet hebben voor een grote groep eters. Makkelijk, lekker en niet teveel werk aan.
Je kan de saus wat indikken met strooimaïzena als je ze graag wat voller hebt.

Reacties

Unknown zei…
Oh ja lekker!! Vanavond op menu, jamie