Appelringen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr patisseriebloem
- een snuifje bakpoeder
- snuifje zout
- 250 gr volle platte kaas
- 1 ei
- 6 Granny Smith appels, geschild
- kristalsuiker
- kaneel
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Zet aan de kant.
- Klop de platte kaas los met het ei.
- Klop de plaate kaas door de droge ingrediënten tot een stug beslag.
- Verhit de frietpot tot 180°C.
- Snij de appels in dikke plakken en gebruik een kleine, ronde koekjesvorm of een appelboor om het klokhuis uit te steken.
- Doop de appelringen in het beslag en laat ze mooi goudbruin bakken. Je zal ze 1 keer moeten draaien.
- Laat de appelringen uitlekken op keukenrol.
- Meng de suiker met de kaneel (naar smaak) en bestuif hiermee de appelringen.
- Laat ze niet koud worden!
Je kan hetzelfde beslag gebruiken voor uienringen. Laat dan wel de kaneelsuiker weg en voeg wat paprikapoeder toe aan de bloem.
Laat je niet afschrikken door het dikke, stugge beslag. Het hoort zo te zijn.
Reacties