Appelringen

Foto Cathy Van de Moortele
Wie al eens uienringen gegeten heeft, weet hoe voldaan je je kan voelen na zo'n zalige hap. Maar soms heb je niet zo'n zin in iets hartigs en wil je wel iets wat je een even voldaan gevoel geeft. Wat dacht je ervan, om de uien te vervangen door appels en te gaan voor appelringen?

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr patisseriebloem
  • een snuifje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 250 gr volle platte kaas
  • 1 ei
  • 6 Granny Smith appels, geschild
  • kristalsuiker
  • kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Zet aan de kant.
  • Klop de platte kaas los met het ei.
  • Klop de plaate kaas door de droge ingrediĆ«nten tot een stug beslag.
  • Verhit de frietpot tot 180°C.
  • Snij de appels in dikke plakken en gebruik een kleine, ronde koekjesvorm of een appelboor om het klokhuis uit te steken.
  • Doop de appelringen in het beslag en laat ze mooi goudbruin bakken. Je zal ze 1 keer moeten draaien.
  • Laat de appelringen uitlekken op keukenrol.
  • Meng de suiker met de kaneel (naar smaak) en bestuif hiermee de appelringen.
  • Laat ze niet koud worden!
TIP:

Je kan hetzelfde beslag gebruiken voor uienringen. Laat dan wel de kaneelsuiker weg en voeg wat paprikapoeder toe aan de bloem.
Laat je niet afschrikken door het dikke, stugge beslag. Het hoort zo te zijn.

Reacties