Runder picadillo uit Mexico

Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels olie
- 1 hele grote aardappel, geschild en in grove blokjes gesneden
- 500 gr rundergehakt
- 1 koffielepel komijn
- peper en zout
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 2 tomaten, in 4 gesneden
- chilivlokjes naar smaak
- 1/2 kopje water
- Verhit een pan met de olie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze bijna bruin en krokant.
- Laat de aardappelblokjes uitlekken op huishoudrol.
- Bak het gehakt rul met de komijn, peper en zout.
- Voeg de uien en look toe en laat dat nog even meefruiten.
- Blender de tomaten en chili met het water en een snuifje zout tot een gladde saus.
- Voeg de aardappelen weer toe aan het vlees en roer alles om.
- Giet de tomatensaus bij het vlees en meng door elkaar.
- Laat alles nog een beetje sudderen op het vuur, tot het meeste vocht verdampt is.
- Serveer de picadillo meteen of gebruik hem later als vulling voor taco's, burrito's, enchilada's, tostada's,..
Lekker met home made tortilla pannenkoeken!
Reacties