Runder picadillo uit Mexico

Ik leerde de Mexicaanse keuken kennen in Portland, Oregon, waar ik 7 maanden als au pair in een Amerikaans gastgezin mocht wonen. Het was totaal nieuw voor mij, om een keuze te maken uit fajita's, burrito's, enchilada's en tortilla's. De kruiden spraken me aan en de no nonsense manier van koken zeker ook. Even back in time, met deze runder picadillo.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels olie
  • 1 hele grote aardappel, geschild en in grove blokjes gesneden
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 koffielepel komijn
  • peper en zout
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 2 tomaten, in 4 gesneden
  • chilivlokjes naar smaak
  • 1/2 kopje water
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan met de olie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze bijna bruin en krokant.
  • Laat de aardappelblokjes uitlekken op huishoudrol.
  • Bak het gehakt rul met de komijn, peper en zout. 
  • Voeg de uien en look toe en laat dat nog even meefruiten.
  • Blender de tomaten en chili met het water en een snuifje zout tot een gladde saus. 
  • Voeg de aardappelen weer toe aan het vlees en roer alles om.
  • Giet de tomatensaus bij het vlees en meng door elkaar.
  • Laat alles nog een beetje sudderen op het vuur, tot het meeste vocht verdampt is.
  • Serveer de picadillo meteen of gebruik hem later als vulling voor taco's, burrito's, enchilada's, tostada's,..
TIP:

Lekker met home made tortilla pannenkoeken!

Reacties