Geglaceerde worteltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Of je nu baby worteltjes of gewone wortelen neemt, dit bijgerecht blijft een hit. Het zoete van de worteltjes wordt nog extra naar boven gehaald door de lichtbruine suiker en de sinaasappelzeste. Lekker bij vis!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr wortelen, geschraapt
  • 30 gr vetstof
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • snuifje zout
  • 1/2 eetlepel sinaasappelzeste
  • vers peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Halveer de wortelen in de lengte en snij ze in reepjes (of in schijfjes, wat jij maar lekker vindt).
  • Kook de worteltjes gaar in gezouten water.
  • Laat de vetstof smelten in een pan en voeg de suiker toe. Kruid met zout.
  • Roer alles mooi onder elkaar en voeg ook de sinaasappelzeste toe.
  • Giet de worteltjes af en laat ze even uitdampen. Vermeng de worteltjes met het glazuur.
  • Schud de worteltjes nog eens op met verse peterselie en dien op.
TIP:

Je kan ook kristalsuiker gebruiken ipv lichtbruine suiker.

Reacties