Potato skins

Ik kan deze lekkere aardappelbereiding absoluut niet vertalen naar Aardappel pellen... wie zou dat nu willen eten? Het klinkt helemaal niet behoorlijk en al zeker niet appetijtelijk. Deze potato skins zijn nochtans zalig en een superleuk bijgerecht voor een mooi stukje rosbief.

Wat hebben we nodig:
  • 6 grote ovenaardappelen, gewassen en gedroogd
  • 6 plakjes spek
  • 1/3 kopje olie
  • peper en zout
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
  • 100 gr Gruyère, geraspt
  • 225 ml zure room
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Prik de aardappelen op meerdere plaatsen in met een vork.
  • Leg de aardappelen op je ovenrooster en laat ze in het midden van de oven een uur bakken of tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen het spek krokant. Giet het vet weg en laat het spek drogen op huishoudrol. Verkruimel het spek.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 230°C.
  • Halveer de lichtelijk afgekoelde aardappelen in de lengte en schep het grootste deel van het kruim weg met een meloenlepel. Laat nog een randje kruim zitten. 
  • Vet de aardappel zowel aan de binnen- als de buitenkant in met olie en kruid met peper en zout.
  • Zet de aardappel op de velkant op een bakplaatje en bak ze goudbruin en knapperig in 10 min.
  • Verdeel de kaas en het spek over de potato skins en zet ze nog 5 min in de oven, zodat de kaas kan smelten.
  • Werk af met een lepel zure room en vers gesnipperde bieslook.
TIP:

Met het aardappelkruim maak je aardappelpuree of gnocchi of pureeburgertjes.
Je kan één van de kaassoorten ook vervangen door cheddar.

Reacties