Runderwangen in rode wijnsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 kg runderwangen, in gelijke stukken gesneden (niet te klein)
- peper en zout
- 2 wortels, in grove stukken gesneden
- 2 stelen selder, in grove stukken gesneden
- 2 uien, gepeld en in 4 gesneden
- 400 ml rode wijn
- 500 ml kalfsfond
- 2 laurierblaadjes
- 2 blik gepelde tomatenblokjes
- Laat een pan heet worden en laat de vetstof goed warm worden. Bak het vlees aan beide kanten aan. Leg de pan niet te vol, zodat het vlees kan bakken.
- Kruid alle stukjes vlees met peper en zout en breng het vlees over in de slowcooker.
- Voeg de wortels, selder en uien toe aan het vlees.
- Overgiet de groenten en het vlees met de wijn, kalfsfond en voeg de laurierblaadjes toe.
- De tomatenblokjes mogen ook bij het vlees.
- Laat het vlees 6 - 8u garen op LOW, tot het helemaal uit elkaar valt.
Zorg dat er geen vliezen meer aan de wangen zitten. Laat de slager zijn werk doen, zodat ze helemaal klaar zijn voor gebruik.
Schep het vlees uit de saus en zeef de saus. Druk zoveel mogelijk jus uit de groenten. Dik de saus eventueel in met bruine maïzena.
Reacties