Gekruide kasteelaardappeltjes

Foto Caty Van de Moortele
Niet de meest makkelijke techniek, om deze aardappeltjes hun tonvorm te geven, maar eens je ze gemaakt hebt, zal je zo versteld staan van jezelf, dat je het gevoel gekregen hebt op restaurant gegeten te hebben.
Gebruik enkel vastkokende aardappelen, geen kruimige en zorg dat ze gelijk zijn van vorm. Snij zowel boven- als onderkant van de geschilde aardappel weg (de kasteelaardappelen zijn zo'n 5 cm lang) en ga met een scherp mesje van boven naar beneden om een zeskantige aardappel te krijgen. Snij nu nog één plakje weg van de zijkant, zodat de gekookte aardappel straks netjes op het bord blijft liggen.
Serveer ze puur, met wat boter en peterselie en zoals ik gedaan heb: in de oven met kruiden.

Wat hebben we nodig:
  • vastkokende aardappelen, geschild en versneden tot tonnetjes
  • groentenbouillon
  • thijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • aardappelkruiden 
  • enkele klontjes boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kook de aardappelen gaar in de groentenbouillon.
  • Giet de aardappelen af en doe ze in een ovenschotel.
  • Meng de kruiden en strooi ze over de aardappelen. Schud ze nog eens voorzichtig op, zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
  • Zorg dat de aardappelen in één laag in de ovenschotel liggen.
  • Werk af met enkele klontjes boter.
  • Bak de aardappeltjes 10 min en dien op.
TIP:

Lekker bij vis.
Bak de aardappelen na het garen in wat ganzenvet.

Reacties