Sloppy Joes met veggie gehakt

Foto Eva Joos
Bij Delhaize hebben ze een ruim assortiment van de Vegetarische Slager. Wij zijn altijd kandidaat om nieuwe producten uit te testen. Het Rul Gehackt is alvast goedgekeurd. Goed van beet en lekker van smaak. Uiteraard is het nog altijd niet hetzelfde als echt gehakt, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik blijf het wel jammer vinden dat vegetarische producten de namen van het echte product overnemen. Dat schept de verwachting dat de smaak van de veggie variant heel dicht aanleunt bij de vleesversie, wat alleen maar voor ontgoocheling zorgt. De Vegetarische Slager spreekt over Gehackt ipv gehakt. Wel goed gevonden, maar het klinkt nog altijd hetzelfde. Misschien moeten we dan gewoon zelf maar namen gaan verzinnen? Hoe zouden we vegetarisch gehakt kunnen noemen?

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 bakje Rul Gehackt 
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 100 gr ketchup
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • water
  • spaghettikruiden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • piccolo's
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een pan.
  • Bak het Rul Gehackt aan.
  • Voeg de ui, selder, wortel en look toe en laat even meefruiten.
  • De ketchup en de suiker mogen bij de saus. 
  • Giet voldoende water bij de saus, om te voorkomen dat ze aanbrandt terwijl de groentjes garen.
  • Kruid met spaghettikruiden.
  • Bestrooi de Sloppy Joes met peterselie en serveer op broodjes.
TIP:

Je kan ook kiezen voor het Rauw Gehackt ipv Rul Gehackt.
Doe gerust nog fijne brunoise van paprika's, courgettes,.. bij de saus.
Toch liever een vleesversie?
Je kan deze "saus" ook serveren bij rijst of pasta ipv op brood.

Reacties