Courgette noodles met spek en kerstomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Zo makkelijk en zo snel klaar? Ja hoor, deze lunch maak je op amper 10 min klaar. En wie wil dat nu niet? Ik vind het alvast zalig als ik alleen thuis ben en enkel voor mezelf moet koken. Dit is weer een gerechtje met de Gefu Spiraalsnijder Spirelli.

Wat hebben we nodig:
  • 5 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • thijm
  • peper en zout
  • 1 courgette
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de plakjes spek krokant in een droge, hete antikleefpan.
  • Laat het spek drogen op huishoudrol.
  • Giet de helft van het spekvet weg en bak de tomaatjes op een hoog vuur kort aan.
  • Kruid met thijm, peper en zout.
  • Draai ondertussen de courgette door de Spirelli en voeg de noodles toe aan de pan. Laat ze zo zacht worden als jij zelf wilt: dit is een gerecht voor jou alleen dus is het helemaal up to you! Ik heb de courgette noodles graag nog een beetje krokant.
  • Verkruimel het spek boven de groentjes, werk af met pijpajuin en dien op.
  • Strooi de kaas over dit low carb noodle gerecht en geniet ten volle van de intense smaak.
TIP:

Je kan ook enkele blaadjes jonge spinazie laten wegsmelten in dit gerecht.
De tomaatjes geven redelijk wat vocht af, zodat je meteen ook een soort saus over je noodles hebt. Liever niet? Rooster dan de gehalveerde tomaatjes 20 min in een hete oven en voeg ze toe aan de noodles.
Vervang het spek door Parijse champignons voor een vegetarisch versie.

Reacties