Broodpudding met banaan en chocolade

Foto Cathy Van de Moortele
Een winnende combinatie: banaan met chocolade doet het altijd. Lekker als de broodpudding nog warm is wanneer je hem serveert, maar ook koud is hij niet te versmaden.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren
  • 475 ml melk
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 420 gr oud stokbrood, in blokjes gesneden
  • 2 rijpe bananen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 170 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
  • Klop de eieren met de melk, suiker en vanille in de kom van de Kenwood, tot een glad beslag.
  • Voeg het brood toe. Laat het beslag even staan, zodat het brood kan zacht worden.
  • Schep de bananenschijfjes en chocolate chips door het beslag.
  • Bekleed een grote bakvorm met een vochtige keukenhanddoek. 
  • Zet de gevulde cakevorm in de bakvorm.
  • Giet warm water in de bakvorm, tot halverwege de cakevorm.
  • Bak de broodpudding 1u of tot hij gaar is.
TIP:

Je kan de broodpudding ook meteen in individuele potjes bakken, zoals ik ook gedaan heb. Dit recept is goed voor 10 porties.

Reacties