Broodpudding met banaan en chocolade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- 475 ml melk
- 200 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 420 gr oud stokbrood, in blokjes gesneden
- 2 rijpe bananen, gepeld en in plakjes gesneden
- 170 gr chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
- Klop de eieren met de melk, suiker en vanille in de kom van de Kenwood, tot een glad beslag.
- Voeg het brood toe. Laat het beslag even staan, zodat het brood kan zacht worden.
- Schep de bananenschijfjes en chocolate chips door het beslag.
- Bekleed een grote bakvorm met een vochtige keukenhanddoek.
- Zet de gevulde cakevorm in de bakvorm.
- Giet warm water in de bakvorm, tot halverwege de cakevorm.
- Bak de broodpudding 1u of tot hij gaar is.
Je kan de broodpudding ook meteen in individuele potjes bakken, zoals ik ook gedaan heb. Dit recept is goed voor 10 porties.
Reacties