Noorse lammelapskaus aka Noorse hutsepot met lamsvlees
Foto Cathy Van de Moortele |
Een blij gezicht = een blije kok.
Wat hebben we nodig:
- 4 aardappelen, geschild en in 4 stukken gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in 5 stukken gesneden
- 1/4 knolselder, geschild en in blokjes gesneden
- 2 - 3 rapen, geschild en in 4 stukken gesneden
- 2 grote uien, gepeld en in 4 gesneden
- 1 pastinaak, geschild en in stukken gesneden
- 1 lamsschouder, ontbeend en in gelijke stukken gesneden
- peper en zout
- thijm
- 2 laurierblaadjes
- bouillon
Foto Cathy Van de Moortele |
- Doe alle groenten samen in de slowcooker.
- Verdeer het vlees over de groenten.
- Kruid met peper en zout en gedroogde thijm.
- Voeg de laurierblaadjes toe.
- Overgiet het stoofpotje met bouillon en zet de slowcooker 8u op LOW of 4 - 6u op HIGH.
Je kan ook varkensvlees gebruiken, maar in Noorwegen eten ze dit gerecht liefst met lamsvlees.
Je kiest zelf of je de lammelapskaus zo laat, of dat je hem stampt met een pureestamper.
Reacties