Gevulde eitjes met gerookte zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 6 eieren, hardgekookt en afgekoeld
- 4 plakjes gerookte zalm
- 10 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel zure room (of volle platte kaas)
- 30 gr Emmenthaler, geraspt
- verse dille gesnipperd
- extra gerookte zalm voor de afwerking
- Pel de eieren en snij de horizontaal door. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenrobot.
- Zet de eiwitten klaar op de schaal.
- Versnipper de zalm bij de dooiers en voeg ook de boter, zure room, Emmenthaler en dille toe. Cutter alles tot een gladde pasta.
- Breng de vulling over in een spuitzak met een brede, gekartelde spuitmond.
- Spuit roosjes vulling in de eitjes.
- Werk af met extra reepjes gerookte zalm en verse dille.
Je kan de eitjes op voorhand vullen. Zet het bord in een grote doos met deksel en werk de eitjes pas af net voor het serveren.
Reacties