Geroosterde aardappelpartjes met ui
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- kleine, gelijkvormige aardappeltjes, gewassen
- olie
- citroensap
- 1-2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- zeezout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de aardappeltjes in de lengte en halveer die helften nogmaals zodat je 4 kwartjes bekomt.
- Vet je ovenschotel goed in met olie. Leg de aardappelpartjes met de snijkant naar beneden in de schaal en besprenkel met extra olie. Ik gebruik graag mijn Creusets om deze aardappeltjes te maken, omdat die zorgen voor een gelijkmatige bruining en korstjes (wie houdt nu niet van die korstjes?). Zorg ervoor dat de aardappelpartjes in één laag liggen.
- Rooster de aardappeltjes ongeveer een uur of tot ze mooi gebruind en zacht zijn.
- Haal de aardappeltjes uit de oven en bestrooi ze met de uisnippertjes, citroensap en zout. Roer alles door elkaar. De aardappelen zijn heet genoeg om de uien te garen.
- Serveer deze aardappeltjes meteen, met nog wat extra rauwe uitjes.
Maal wat verse peper over de gebakken aardappeltjes.
Reacties