Geroosterde aardappelpartjes met ui

Foto Cathy Van de Moortele
Aardappelen met ui = altijd een goeie combinatie. Zowel in aardappelsalade, rösti of geroosterd in de oven. Dit is een echt hartverwarmend winterreceptje. Op het gemak, in de oven, zonder omkijken. Serveer deze aardappeltjes met rosbief en gekaramelliseerde worteltjes. Ze doen me een beetje denken aan Patatje Oorlog, zoals de Nederlands dat graag eten: frietjes met vers gesnipperde uitjes (maar dan zonder de mayo of ketchup).

Wat hebben we nodig:
  • kleine, gelijkvormige aardappeltjes, gewassen
  • olie
  • citroensap
  • 1-2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • zeezout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Halveer de aardappeltjes in de lengte en halveer die helften nogmaals zodat je 4 kwartjes bekomt.
  • Vet je ovenschotel goed in met olie. Leg de aardappelpartjes met de snijkant naar beneden in de schaal en besprenkel met extra olie. Ik gebruik graag mijn Creusets om deze aardappeltjes te maken, omdat die zorgen voor een gelijkmatige bruining en korstjes (wie houdt nu niet van die korstjes?). Zorg ervoor dat de aardappelpartjes in één laag liggen.
  • Rooster de aardappeltjes ongeveer een uur of tot ze mooi gebruind en zacht zijn.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en bestrooi ze met de uisnippertjes, citroensap en zout. Roer alles door elkaar. De aardappelen zijn heet genoeg om de uien te garen.
  • Serveer deze aardappeltjes meteen, met nog wat extra rauwe uitjes. 
TIP:

Maal wat verse peper over de gebakken aardappeltjes.

Reacties