Zuurdesembrood met rumsteak

Als ik zuurdesembrood bij de bakker zie liggen, ben ik weer in Amerika... Een "sandwich" van zuurdesembrood is gewoon topklasse. Bij toeval De Superette ontdekt in Gent en meteen een groot zuurdesembrood gekocht, ter plaatse gebakken. Dat vraagt gewoon om lekker beleg! Misschien moet ik toch eens een ontbijt of lunch plannen met vriend(inn)en in Gent? Dit was een laatavondmaaltijd, na een drukke maar leuke dag met vrienden..

Wat hebben we nodig:
  • boter
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 60 gr mayonaise
  • 70 gr geroosterde paprika, uitgelekt en gehakt
  • boter
  • 1/2 oranje paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
  • 100 gr oesterzwammen, gescheurd
  • 1 rumsteak, op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • 4 plakken jonge kaas (Triporteur als je die kan vinden)
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer elke snede brood aan één kant met boter.
  • Mix de geroosterde paprika met de mayonaise en smeer deze dressing op de onbeboterde kant van de sneden brood.
  • Smelt wat vetstof in een pan en laat ze warm worden. 
  • Roerbak de paprika's met de champignons en de uiringen tot ze beetgaar zijn.
  • Beleg de sneden brood met dressing met de groentjes.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Bak de rumsteak saignant in wat boter. Snij het vlees in dunne plakken.
  • Leg de plakjes vlees op de groentjes en bedek die met kaas.
  • Leg de andere sneden brood hier bovenop en zorg dat de beboterde kant van boven zit.
  • Verhit een grote pan en rooster de sandwichen tot de kaas gesmolten is en het brood mooi krokant en goudgeel gebakken is.
TIP:

Ik vind zuurdesembrood het lekkerst als het getoast is. Ook ideaal om bruschetta en croutons mee te maken.


Reacties