Broodje mortadella

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben niet echt het type dat grijpt naar voorverpakte maaltijden of de gekende broodjes als lunch. Ik ga graag op zoek naar leuke en boeiende afwisselingen. Ook op het werk hoef je geen saaie lunch mee te brengen. Met een beetje voorbereiding en planning mag je werklunch ook gezien worden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zacht, volkoren bolletje
  • looksaus
  • 100 gr mortadella
  • zelfgemaakte koolsla
Hoe gaan we te werk:
  • Snij het broodje horizontaal door en toast het aan beide kanten in een grill.
  • Besmeer de onderste helft met wat looksaus.
  • Schik de plakjes mortadella op de saus en schep daar bovenop de koolsla.
  • Dek af met de bovenste broodhelft en serveer. 
TIP:

In Amerika wordt mortadella vaak warm geserveerd, met warme tomaat en gesmolten kaas erbij. Het is maar net wat jij lekker vindt.

Reacties