Kokosrotsjes van Ellphi
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik ga verder uitproberen met de suikervervanger van Ellphi, waarbij 100 gr kristalsuiker vervangen kan worden door 100 gr Ellphi suikervervanger.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 zakje Ellphi Kokorock (= 250 gr)
- 70 ml warm water
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de Kokorock met het warme water, breng het beslag over in een spuitzak met brede, gekartelde spuitmond en laat het geheel 30 min rusten in de koelkast.
- Spuit 21 gelijke rotsjes op het bakpapier.
- Bak de kokosrotsjes 10 min in de hete oven. (op de verpakking staat 20 - 25 min maar zoals je op de foto kan zien, waren 10 min al meer dan genoeg)
Dit is de eerste suikervervanger waarbij het resultaat volledig naar mijn zin is: mooi gekleurd, goed gerezen, voldoende volume, net zoet genoeg maar niet te zoet en geen vieze nasmaak. Precies wat je verwacht van een lekker gebak!
Reacties