Quiche spinazie, cheddar en cottage cheese
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 150 gr cheddarkaas, geraspt
- vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje witte champignons, schoongeveegd en in plakjes gesneden
- peper en zout
- 200 gr verse spinazie
- 1 potje cottage cheese
- 3 eieren
- 200 ml room
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg open en snij overtollig bakpapier weg. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een quichevorm met gekartelde rand.
- Prik het deeg op meerdere plaatsen in met een vork, zodat het deeg niet gaat opblazen.
- Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en bedek dit met bakparels of ongekookte rijst.
- Bak de bodem 10 min voor, zodat de bodem mooi krokant wordt.
- Haal de bodem uit de oven en laat hem wat afkoelen.
- Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakparels.
- Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg.
- Laat wat vetstof smelten in een pan en fruit de ui en look glazig.
- Voeg de champignons toe, kruid ze met peper en zout en bak ze mee.
- Laat de champignons afkoelen op een bord en verdeel ze dan over de kaas.
- Voeg nog wat vetstof toe aan je pan en stoof de spinazie kort. Je moet de vorm van de blaadjes nog zien. Giet de spinazie over in een zeef en duw al het vocht eruit met de achterkant van een pollepel. Teveel vocht zou de bodem van de quiche nat maken.
- Verdeel de spinazie over de champignons en leg hier en daar een lepel cottage cheese op de spinazie.
- Kruid nogmaals met peper en zout.
- Klop de eieren los met de room en giet dit mengsel over de groentjes.
- Bak de quiche 30 min of tot ze goudbruin is. Laat de quiche lauwwarm worden.
Je kan ook Emmenthaler of Gruyère gebruiken ipv cheddar, maar ik vind de combinatie van de cheddar met de cottage cheese en de spinazie echt lekker.
Reacties