Mini chocolade muffins

Foto Cathy Van de Moortele
Het hoeft niet altijd een grote muffin te zijn. Wie het kleine niet eert...

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr patisseriebloem
  • 15 gr pure cacao
  • 15 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 100 gr kristalsuiker
  • 25 gr donkerbruine suiker
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 80 ml neutrale olie
  • 1 koffielepel vanille extract 
  • 130 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet je silicone mini muffin vormpjes klaar op een ovenrooster.
  • Mix de bloem met de cacao, het bakpoeder en het zout.
  • Klop de suiker met het ei, de melk, olie en vanille.
  • Roer de droge en de natte ingrediënten door elkaar, zonder te mixen.
  • Spatel de chocolate chips door het beslag.
  • Vul de muffin vormpjes 3/4.
  • Bak de muffins 10 min of tot ze gaar zijn. Laat ze niet te droog worden.
  • Laat de muffins in de vormpjes afkoelen op een taartrooster.
  • Foto Cathy Van de Moortele
  • Bewaar de muffins in een hermetisch gesloten doos.
TIP:

Je kan de cacao ook weglaten als je liever lichtgekleurde muffins hebt.
Moest je toch liever een grote muffin hebben: doe het beslag dan in grote muffin vormen en laat ze 20 min bakken. 

Reacties