Mini chocolade muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr patisseriebloem
- 15 gr pure cacao
- 15 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 100 gr kristalsuiker
- 25 gr donkerbruine suiker
- 1 ei
- 300 ml melk
- 80 ml neutrale olie
- 1 koffielepel vanille extract
- 130 gr chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet je silicone mini muffin vormpjes klaar op een ovenrooster.
- Mix de bloem met de cacao, het bakpoeder en het zout.
- Klop de suiker met het ei, de melk, olie en vanille.
- Roer de droge en de natte ingrediënten door elkaar, zonder te mixen.
- Spatel de chocolate chips door het beslag.
- Vul de muffin vormpjes 3/4.
- Bak de muffins 10 min of tot ze gaar zijn. Laat ze niet te droog worden.
- Laat de muffins in de vormpjes afkoelen op een taartrooster.
- Bewaar de muffins in een hermetisch gesloten doos.
Foto Cathy Van de Moortele |
Je kan de cacao ook weglaten als je liever lichtgekleurde muffins hebt.
Moest je toch liever een grote muffin hebben: doe het beslag dan in grote muffin vormen en laat ze 20 min bakken.
Reacties