Cannelloni met spinazie, 3 kazen en gerookte zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr Philadelphia natuur
- 50 gr petrella kruidenkaas
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 200 gr verse spinazie, fijngehakt
- 1 ei
- 75 gr paneermeel
- peper en zout
- 10 cannelloni
- 300 ml room
- handvol peterselie, fijngesnipperd
- 4 plakjes gerookte zalm
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de Philadelphia met de petrella en de Parmezaanse kaas. Voeg de fijngehakte spinazie toe en roer het ei eronder.
- Maak de vulling wat steviger met het paneermeel.
- Kruid met peper en zout.
- Vul de cannelloni met deze vulling.
- De rest van de vulling meng je met de room en de peterselie. Kruid nogmaals af. Verwarm de saus.
- Schik de gevulde cannelloni in een ovenschotel.
- Schik de gerookte zalmplakjes op de cannelloni en giet de warme saus over je gerecht. Zorg dat de schaal niet groter is dan nodig, zodat de saus de pasta goed bedekt.
- Laat de schotel 25 min in de oven garen, onder deksel, en daarna nog 5 min zonder deksel.
Ik gebruik de AdaptaChef van Tupperware om mijn cannelloni te vullen. Hij maalt de vulling eerst grof en dan kan ik de cannelloni vullen dankzij het opzettuitje.
Reacties