Ricotta en spinazierol

Foto Cathy Van de Moortele
Een schitterende combinatie: ricotta met spinazie. Ik gebruik deze combinatie vaak in ravioli of cannelloni, maar met bladerdeeg is dit een fijne avondmaaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 130 gr spinazie
  • peper en zout
  • 100 gr ricotta
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de vulling door de uisnippertjes te fruiten in een pan met wat olie.
  • Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.
  • Roer de ricotta en Parmezaanse kaas door de vulling en meng goed. Laat de vulling helemaal afkoelen.
  • Verdeel de helft van de vulling over het eerste bladerdeegvel en de rest over het andere bladerdeegvel.
  • Snij met een scherm mesje diagonaal naar de vulling toe. Maak zo inkepingen aan beide kanten, van boven tot beneden.
  • Vouw de strookjes deeg als een vlecht van de ene kant naar de andere kant.
  • Bestrijk de spinazierollen met losgeklopt eiwit en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  • Bak de rollen 20 min in de oven.
TIP:

Maak deze rollen op voorhand en vries ze ongebakken in. Bak ze bevroren 30 min in de oven.
Ook lekker als je wat getoaste pijnboompitten door de vulling doet.

Reacties