Ricotta en spinazierol
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 130 gr spinazie
- peper en zout
- 100 gr ricotta
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 eiwit, losgeklopt
- sesamzaadjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de vulling door de uisnippertjes te fruiten in een pan met wat olie.
- Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.
- Roer de ricotta en Parmezaanse kaas door de vulling en meng goed. Laat de vulling helemaal afkoelen.
- Verdeel de helft van de vulling over het eerste bladerdeegvel en de rest over het andere bladerdeegvel.
- Snij met een scherm mesje diagonaal naar de vulling toe. Maak zo inkepingen aan beide kanten, van boven tot beneden.
- Vouw de strookjes deeg als een vlecht van de ene kant naar de andere kant.
- Bestrijk de spinazierollen met losgeklopt eiwit en bestrooi ze met sesamzaadjes.
- Bak de rollen 20 min in de oven.
Maak deze rollen op voorhand en vries ze ongebakken in. Bak ze bevroren 30 min in de oven.
Ook lekker als je wat getoaste pijnboompitten door de vulling doet.
Reacties