Tortillacup met américain en rijst

Foto Cathy Van de Moortele
Fiesta Mexicana! Zeg nooit neen tegen een gevulde tortilla!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr pure américain (Deeleenkoe)
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 blik kidney bonen of bruine bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 bokaal fajitasaus (of gepelde tomatenblokjes)
  • snuif komijn
  • paprikapoeder naar smaak
  • snuifje zout
  • 400 gr gekookte rijst
  • 8 Stand 'n Stuff Tortillas
  • verse peterselie, vers gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan op het vuur met wat olie.
  • Bak het vlees rul.
  • Voeg de uiringen en de paprikareepjes toe en laat ze meebakken.
  • Doe de bonen en de fajitasaus (of tomatenblokjes) bij het vlees en laat alles zachtjes sudderen.
  • Kruid met komijn, paprikapoeder en zout. 
  • Breek de rijst met je handen en roer hem onder de saus.
  • Verwarm de tortilla's 30 sec in de microgolf. Schep de vulling in de tortilla bakjes en bestrooi met peterselie.
TIP:

Je kan ook apart aardappelblokjes bakken en dan aan het vlees en de rest toevoegen. Laat de rijst dan weg.
Voeg wat gekookte wortelblokjes toe voor extra groentjes.
Serveer deze tortillacups met zure room, guacamole of looksaus.
Ik geef er ook graag een koolsla bij.
Deze Stand 'n Stuff Tortillas heb ik gekocht bij Carrefour Sint-Kruis Brugge. Vind je ze niet, neem dan de gewone Mexicaanse tortillas en rol ze met de vulling erin tot burrito's.

Reacties