Erwtjespuree
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kg puree aardappelen, geschild, gewassen en in de lengte doorgesneden
- 200 gr diepvrieserwtjes
- 125 ml karnemelk
- 30 gr boter
- peper en zout
- Kook de aardappelen 20 min in een pan met licht gezouten water.
- Voeg de erwtjes toe en laat nog 5 min koken.
- Giet de aardappelen en erwtjes af en laat ze even uitdampen.
- Verwarm de karnemelk met de boter in dezelfde pot en voeg de aardappelen en erwtjes weer toe.
- Stamp de groenten (niet te fijn) en kruid af met peper en zout.
Als je een liefhebber bent van munt, voeg dan gerust wat gesnipperde muntblaadjes toe op het einde.
Snij de stukken aardappelen niet te klein, zodat ze mooi gelijk garen en de kleinste stukjes niet uiteenvallen in het water voor de rest van de aardappelen gaar is.
Reacties