Flantarteletjes in Ellphi zanddeeg
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr zanddeegmix van Ellphi
- 16 gr ei
- 82 gr boter, op kamertemperatuur
- 160 gr Ellphi suikervervanger
- 15 gr patisseriebloem
- 235 ml melk
- 55 gr boter, gesmolten
- het merg van 1 vanillestok
- klein snuifje nootmuskaat
- 3 eieren, losgeklopt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak het zanddeeg door de mix te mengen met het beetje ei en de boter. Kneed tot een zacht, homogeen deeg.
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek 4 vormpjes uit, kneed de restjes deeg weer samen en steek nog 2 vormpjes uit.
- Leg het uitgestoken zanddeeg in de 6 vormpjes en zet ze op een ovenrooster.
- Meng de suikervervanger met de bloem. Gebruik hiervoor een garde.
- Klop de suikervanger/bloem met de melk, boter, vanille en nootmuskaat.
- Giet de vulling in de taartvormpjes en bak de tartelettes 35 - 40 min of tot de korst goudbruin is en de flan gaar is.
- Steek een mes in de flan. Er mag niets meer blijven aankleven.
- Laat de taartjes even afkoelen en ontvorm ze dan.
Je kan deze taartjes ook maken met gewoon zanddeeg en gewone suiker. De 160 gr suikervervanger = 160 gr kristalsuiker.
De nootmuskaat zorgt voor een krokant korstje op de flan. Vind je nootmuskaat niet zo lekker, dan kan je ook opteren voor kaneel of kaneelsuiker.
Reacties