Flantarteletjes in Ellphi zanddeeg

Foto Cathy Van de Moortele
Eenvoudig maar bijzonder lekker. Je kan de flantarteletjes lauwwarm opeten of je wacht tot ze koud zijn om ze op te peuzelen. Jouw keuze! Lauwwarm zijn ze zalig en is het deeg nog mooi knapperig.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr zanddeegmix van Ellphi
  • 16 gr ei
  • 82 gr boter, op kamertemperatuur
  • 160 gr Ellphi suikervervanger
  • 15 gr patisseriebloem
  • 235 ml melk
  • 55 gr boter, gesmolten
  • het merg van 1 vanillestok
  • klein snuifje nootmuskaat
  • 3 eieren, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Maak het zanddeeg door de mix te mengen met het beetje ei en de boter. Kneed tot een zacht, homogeen deeg.
  • Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek 4 vormpjes uit, kneed de restjes deeg weer samen en steek nog 2 vormpjes uit.
  • Leg het uitgestoken zanddeeg in de 6 vormpjes en zet ze op een ovenrooster.
  • Meng de suikervervanger met de bloem. Gebruik hiervoor een garde.
  • Klop de suikervanger/bloem met de melk, boter, vanille en nootmuskaat.
  • Giet de vulling in de taartvormpjes en bak de tartelettes 35 - 40 min of tot de korst goudbruin is en de flan gaar is.
  • Steek een mes in de flan. Er mag niets meer blijven aankleven.
  • Laat de taartjes even afkoelen en ontvorm ze dan.
TIP:

Je kan deze taartjes ook maken met gewoon zanddeeg en gewone suiker. De 160 gr suikervervanger = 160 gr kristalsuiker.
De nootmuskaat zorgt voor een krokant korstje op de flan. Vind je nootmuskaat niet zo lekker, dan kan je ook opteren voor kaneel of kaneelsuiker.

Reacties