Rigatone met spinazie in kaassaus

Foto Cathy Van de Moortele
Wij zijn gek op pasta! Meestal probeer ik zelf mijn pasta's te maken, maar de malles voor de Kenwood zijn duur en beperkt. Sommige vormen kan je dan gewoon niet zelf maken, zoals deze grote rigatone. ik gebruik ze graag in dit gerecht, omdat grote en holle pasta het hier gewoon beter doet. Je zou het ook kunnen maken met grote schelppasta, als je die kan vinden.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr rigatone
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr vloeiende bloem
  • 500 ml melk
  • 100 gr cheddar kaas, geraspt
  • 100 verse, jonge spinazie, gewassen en grof gehakt
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de rigatone gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat de vetstof smelten in een grote pot.
  • Maak een roux door de bloem toe te voegen en goed te roeren tot een gebonden massa.
  • Giet de melk geleidelijk aan bij de roux, tot je een gebonden saus krijgt zonder klontertjes.
  • Strooi de kaas in de saus en roer die er onder.
  • Voeg de gehakte spinazie toe aan de saus en laat hem wegslinken. 
  • Giet de pasta af en meng hem met de saus.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
TIP:

Geen liefhebber van cheddar? Neem dan Emmenthaler of Gruyère.

Reacties