Rigatone met spinazie in kaassaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr rigatone
- 50 gr vetstof
- 50 gr vloeiende bloem
- 500 ml melk
- 100 gr cheddar kaas, geraspt
- 100 verse, jonge spinazie, gewassen en grof gehakt
- peper en zout
- verse nootmuskaat
- Kook de rigatone gaar in ruim, gezouten water.
- Laat de vetstof smelten in een grote pot.
- Maak een roux door de bloem toe te voegen en goed te roeren tot een gebonden massa.
- Giet de melk geleidelijk aan bij de roux, tot je een gebonden saus krijgt zonder klontertjes.
- Strooi de kaas in de saus en roer die er onder.
- Voeg de gehakte spinazie toe aan de saus en laat hem wegslinken.
- Giet de pasta af en meng hem met de saus.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Geen liefhebber van cheddar? Neem dan Emmenthaler of Gruyère.
Reacties