Havermout met warme appeltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze versie kreeg ik doorgestuurd van een lieve vriendin, die net als ik gek is op eten en alle gezelligheid errond. Ik werd er meteen warm van en zette het daags nadien op mijn ontbijtmenu.
Wat hebben we nodig:
- 120 ml melk
- 355 ml water
- snuifje zout
- 1 eetlepel boter
- 1 stevige appel, geschild, van het klokhuis ontdaan en in grove brunoise gesneden
- 100 gr havermout
- snuif kaneel
- 2 eetlepels donkerbruine suiker
- Zet de melk op met het water en het zout. Breng het pannetje aan de kook.
- Smelt de boter in een pan. Bak de appelblokjes tot ze wat kleur krijgen. Ze mogen niet platkoken.
- Neem de pan met appeltjes van het vuur en strooi de kaneel en suiker over de appeltjes.
- Voeg de havermout toe aan de kokende melk/water. Laat de havermout op een medium vuur zwellen, gedurende 5 - 7 min. Neem de pot van het vuur, zet het deksel erop en laat de havermout nog 5 min rusten, tot alle vocht is geabsorbeerd.
- Meng de havermout met de appeltjes en serveer dit ontbijt voor 2 in mooie kommetjes.
Druppel wat esdoornsiroop over de havermout, net voor het serveren..
Reacties