Broccolipuree

Foto Cathy Van de Moortele
Misschien noem jij het stoemp, maar wij noemen het broccolipuree. Voor iemand die niet zo gek is op broccoli, vind ik dit recept wel keilekker. Boordevol vitamientjes en smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 1 broccoli, in roosjes verdeeld
  • 4 - 5 aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • bouillon
  • klontje boter
  • 100 gr cheddar, geraspt
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat, gemalen
  • scheutje melk
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de broccoli gaar.
  • Kook de aardappelen gaar in de bouillon.
  • Giet de broccoli en de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter.
  • Roer de kaas door de puree en laat die smelten.
  • Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. 
  • Als de puree wat te droog is, voeg dan een scheutje melk toe.
TIP:

Je kan ook Emmenthaler of mozzarella gebruiken ipv cheddar. 

Reacties