Quiche met verse zalm en broccoli
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- vetstof
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 broccoli, in roosjes verdeeld
- 1 zalmmoot zonder vel
- visbouillon
- 100 gr Emmenthaler, geraspt
- 4 eieren
- 80 ml room
- 80 ml melk
- peper en zout
- verse nootmuskaat, gemalen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het met bakpapier in een quichevorm.
- Prik het bladerdeeg in met een vork op verschillende plaatsen. Leg een tweede vel bakpapier op het bladerdeeg en verzwaar het met bakparels of losse rijst.
- Bak het bladerdeeg 10 min blind.
- Verhit wat vetstof in een pannetje en fruit het sjalotje glazig. Laat het niet kleuren. Laat het sjalotje afkoelen.
- Stoom de broccoliroosjes gaar.
- Stoom de zalm gaar boven de visbouillon.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakparels. Let op dat je je niet verbrandt;
- Verdeel de sjalotjes over het bladerdeeg en strooi er de kaas over.
- Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
- Verdeel de broccoli over de kaas.
- Gebruik een vork om de zalm in stukken te delen. Maak de stukjes niet te klein.
- Strooi de zalm tussen de broccoli en overgiet met het eiermengsel.
- Bak de quiche 30 min. Zet de oven uit en laat de quiche er nog 10 min in staan.
Je kan de quiche zowel warm als koud eten.
Reacties