Luchtige aardappelrondjes

Foto Cathy Van de Moortele
Dit bijgerecht lijkt wel een beetje op aardappelburgertjes, maar in dit recept gebruiken we geen eieren. De rondjes zijn luchtig en licht en passen bij vlees en vis. Makkelijk om te maken en je kan ze ook op voorhand klaarmaken, zodat je ze nog enkel moet bakken wanneer het tijd is om aan tafel te gaan.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen tot ze heel zacht zijn.
  • Giet ze af en laat ze nog even op het vuur drogen.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg de boter toe.
  • Strooi de bloem over de aardappelen en meng ze er goed onder.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat de massa een beetje afkoelen.
  • Vorm rondjes van 100 gr met je handen. Maak daarvoor eerst een balletje, dat je op je werkblad omgeeft met je handen. Je "boetseert" het balletje steeds iets breder en je duwt het telkens wat platter. Zorg dat er geen barsten in komen.
  • Laat wat vetstof smelten in de pan. Bak de aardappelrondjes goudbruin aan beide zijden.
TIP:

Je kan ook wat fijngesnipperde verse kruiden toevoegen aan de puree.

Reacties