Luchtige aardappelrondjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- peper en zout
- Kook de aardappelen tot ze heel zacht zijn.
- Giet ze af en laat ze nog even op het vuur drogen.
- Stamp de aardappelen fijn en voeg de boter toe.
- Strooi de bloem over de aardappelen en meng ze er goed onder.
- Kruid af met peper en zout.
- Laat de massa een beetje afkoelen.
- Vorm rondjes van 100 gr met je handen. Maak daarvoor eerst een balletje, dat je op je werkblad omgeeft met je handen. Je "boetseert" het balletje steeds iets breder en je duwt het telkens wat platter. Zorg dat er geen barsten in komen.
- Laat wat vetstof smelten in de pan. Bak de aardappelrondjes goudbruin aan beide zijden.
Je kan ook wat fijngesnipperde verse kruiden toevoegen aan de puree.
Reacties