Zachte karnemelkwafels

Foto Cathy Van de Moortele
In Amerika zijn ze helemaal gek op Belgische wafels. Ze eten ze als ontbijt, iets wat wij toch niet echt doen. Maar met dit recept ben ik wel te vermurwen om eens wafels op de ontbijttafel te zetten. Vergeet niet om er een lekkere fruitsalade bij te serveren en een glaasje vers fruitsap.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eierdooiers
  • 10 ml vanille extract
  • 475 ml karnemelk
  • 115 gr boter, gesmolten
  • 250 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • 10 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 4 eiwitten
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm het wafelijzer voor op stand 6.
  • Klop de eierdooiers met de vanille, karnemelk en boter.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, de suiker en het zout.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Schep een grote pollepel beslag in het wafelijzer en laat de wafel zo'n 4 min bakken of tot er geen stoom meer ontsnapt uit het wafelijzer.
  • De karnemelk zullen in eerste instantie krokant uit het wafelijzer komen, maar onmiddellijk daarna zijn ze zacht.
TIP:

Je kan ook een koffielepeltje kaneel toevoegen aan het beslag.
De karnemelk zorgt voor luchtige wafels. Heb je geen karnemelk? Neem dan 450 ml gewone melk en 25 ml citroensap. Laat dit 10 min staan en gebruik dit als karnemelk.

Reacties