Broodje tonijn uit Thaïland

Foto Cathy Van de Moortele
Een vers, knapperig stokbroodje, belegd met een Thaïse tonijnsalade. Vergeet je broodje tonijn met mayonaise en geef je lunch extra kick!

Wat hebben we nodig:
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1/2 chili pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1/2 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kleine sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/4 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • verse koriander, fijngesnipperd
  • 1 blik tonijn op water
  • 1 tomaat, ontpit en in brunoise gesneden
  • enkele plakjes komkommer
  • stokbrood, gehalveerd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het citroensap met de suiker en de vissaus. Roer tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Voeg het chili pepertje, de look, de ui, sjalot, selder, pijpajuintjes en koriander toe aan de dressing. Meng goed.
  • Breek de tonijn boven de vinaigrette en spatel hem er onder. Zorg dat er nog stukjes te zien zijn, je wilt geen puree.
  • Laat de tonijnsalade even trekken.
  • Beleg je broodje met tonijnsalade en werk af met tomaat en komkommer.
TIP:

Je kan ook wat sambal oelek of tabasco gebruiken als je geen chili pepertjes in huis hebt.
Ik heb ooit een Japanse fijnschiller gekocht, waarmee je die schattige bloemetjes maakt van komkommer. Altijd fijn om mee te werken.

Reacties