Zweedse noten
Geen idee waarom deze noten de naam "Zweedse" noten kregen, maar dat maakt ook helemaal niet uit. Wij houden heel erg van gesuikerde pinda's, je weet wel, van die pinda's met een krokant suikerlaagje die je op de kermis kon kopen. Ook zoute nootjes vinden we lekker. De combinatie van zoet met zout was nieuw voor me, maar valt des te meer in de smaak. Nooit gedacht dat ik zoiets lekkers kon maken met overgebleven eiwitten...
Wat hebben we nodig:
Eens je deze notenmix geproefd heb, blijf je wel van de borrelnootjes af.
Leuk om als cadeautje te geven, in een doorzichtig zakje met een mooi lint errond.
Wat hebben we nodig:
- 350 gr rauwe noten (amandelen, pecans, walnoten, hazelnoten,..)
- 2 eiwitten
- 200 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- 115 gr boter
- Verwarm de oven op 160°C.
- Verdeel de noten in één laag over een bakplaat. Laat de noten 15 min roosteren in de oven. Schud ze halverwege de baktijd even op, zodat ze aan alle zijden mooi kleuren.
- Laat de noten helemaal afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg geleidelijk aan de suiker en het zout toe.
- Roer de noten voorzichtig door de meringue, tot alle noten een laagje eiwit gekregen hebben.
- Laat de boter smelten op de bakplaat in de oven.
- Neem de plaat weer uit de oven.
- Giet de noten mix uit op de plaat en verdeel ze voorzichtig met een spatel.
- Bak de noten 35 min.
- Roer om de 10 min de noten door elkaar zodat ze overal een kleurtje krijgen en knapperig worden.
- Laat de noten afkoelen.
Eens je deze notenmix geproefd heb, blijf je wel van de borrelnootjes af.
Leuk om als cadeautje te geven, in een doorzichtig zakje met een mooi lint errond.
Reacties