Chocoladecrème

Foto Cathy Van de Moortele
Ik eet niet zo vaak chocolade, maar hier thuis wordt het wel gesmaakt. Elk dessert met chocolade gaat vlotjes naar binnen, zowel bij de Hubby als bij de meiden. Met dit recept is het niet anders...

Wat hebben we nodig:
  • 200 ml slagroom 40%
  • 200 ml melk
  • 200 gr BLOC chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 45 gr kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Breng de room met de melk aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukken en smelt ze in een microgolfbestendig kommetje op laag wattage tot een gladde saus.
  • Giet de warme chocolade bij het roommengsel en roer goed, tot alle chocolade gemengd is met de melk en de room.
  • Maak een ruban van de eierdooiers en de suiker, door ze samen tot een lintachtige massa wit te kloppen.
  • Voeg de ruban toe aan het chocolademengsel en meng een laatste keer.
  • Giet het dessert in 4 mooie kommetjes en laat ze helemaal afkoelen.
TIP:

Je kan dit dessert daags voordien al maken.

Reacties