Tortilla frietjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heb jij dat ook wel eens, dat je een pak tortilla pannenkoeken open gemaakt hebt om enchilada's of burrito's te maken, en dat je nog een paar tortilla's over hebt? Wat doe je er dan mee? Goed omwikkelen met plastic folie en in de koelkast bewaren is een optie. Maar je kan er nog iets leuks mee doen. Je maakt er tortilla frietjes van. Geef ze als snack bij het aperitief (denk: mojito of margarita) of bouw een torentje frietjes op als versiering van jouw zelfgemaakte tomatensoep, afgewerkt met blokjes avocado en tomaat.

Wat hebben we nodig: 
  • overgebleven tortilla pannenkoeken
  • kruiden: specerijenzout of paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de tortilla's in 4.
  • Stapel ze op elkaar en snij er dunne reepjes van.
  • Frituur de reepjes goudbruin op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi de frietjes onmiddellijk met kruiden naar jouw smaak.
TIP:

Doe niet teveel frietjes tegelijk in het mandje. Ze moeten nog kunnen "zwemmen".
Varieer in de kruiden die je op je tortilla frietjes strooit. Heb je nog Mexicaanse kruiden in je kast staan? Ga je gang!
Je kan de tortilla's ook in driehoekjes snijden en zelf nacho's maken.

Reacties