Echte ravioli met kerstomaat

Foto Cathy Van de Moortele
De voorraad Echte Ravioli is weer aangevuld in de diepvriezer. Ik heb er zelfs speciaal platte diepvriesdozen van Tupperware voor gekocht, om mijn ravioli's optimaal te kunnen bewaren. Tenslotte steek je er wel veel werk in en dan wil je ook dat ze zonder ijskristallen kunnen wachten op hun bereiding.
Dit recept is zo makkelijk en zo snel klaar (ok, als je de ravioli al op voorraad hebt), dat je geen enkel excuus meer hebt om het niet klaar te maken.

Wat hebben we nodig:
  • echte ravioli
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 800 gr kerstomaatjes, in 3 kleuren
  • 5 blaadjes salie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de ravioli gaar in ruim, gezouten water.
  • Verhit een flinke scheut olie in een pan.
  • Fruit de uisnippers aan met de look, tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kerstomaatjes toe, zonder ze door te snijden. Zet het vuur wat zachter en laat de tomaatjes zachtjes garen tot ze net uit elkaar beginnen te vallen.
  • Rol de salieblaadjes op en snipper ze fijn. Voeg de salie toe aan de tomaatjes en kruid af met peper en zout.
  • Laat de ravioli uitlekken en roer ze onder de tomaatjes.
TIP:

Serveer dit eenvoudig gerecht met een lekker glaasje wijn.

Reacties