Panini met peer en brie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 sneden notenbrood of rozijnenbrood, dik gesneden
- boter
- plakjes Brie
- 1 peer, van het klokhuis ontdaan en in niet te dunne plakjes gesneden
- Verhit de grill of het croque toestel.
- Smeer beide zijden van het brood in met boter.
- Grill de sneetjes brood aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel de kaas over 2 sneden brood en beleg die met voldoende plakjes peer.
- Dek af met de andere sneetjes brood.
- Schik het brood weer op de grill en toast de panini's tot de kaas gesmolten is.
- Snij de broodjes diagonaal door en serveer ze met een toef tuinkers.
Panini's maak je best niet op voorhand klaar. Ze zijn het lekkerst vers gebakken.
Ik maak deze panini ook graag met zachte, volkoren bolletjes van bij Albert Heijn.
Je hoeft de korst niet van de Brie af te halen.
De peren hoeven niet geschild te worden.
Reacties