Panini met peer en brie

Foto Cathy Van de Moortele
Nu de peren volop in trek zijn en we toch elke dag een lekkere lunch willen maken, kiezen we deze keer voor een home made panini met peer en brie. Super easy en verrassend lekker. Koop deze keer een notenbrood of rozijnenbrood voor extra smaak en snij het brood zelf in dikke plakken.

Wat hebben we nodig:
  • 4 sneden notenbrood of rozijnenbrood, dik gesneden
  • boter
  • plakjes Brie
  • 1 peer, van het klokhuis ontdaan en in niet te dunne plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de grill of het croque toestel.
  • Smeer beide zijden van het brood in met boter.
  • Grill de sneetjes brood aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de kaas over 2 sneden brood en beleg die met voldoende plakjes peer.
  • Dek af met de andere sneetjes brood.
  • Schik het brood weer op de grill en toast de panini's tot de kaas gesmolten is.
  • Snij de broodjes diagonaal door en serveer ze met een toef tuinkers.
TIP:

Panini's maak je best niet op voorhand klaar. Ze zijn het lekkerst vers gebakken.
Ik maak deze panini ook graag met zachte, volkoren bolletjes van bij Albert Heijn.
Je hoeft de korst niet van de Brie af te halen.
De peren hoeven niet geschild te worden.

Reacties