Chinese bananen beignets
Foto Cathy Van de Moortele |
Voor de desserts moet je dus alleszins niet bij de Chinees zijn en de beignets maak je thuis toch gewoon zelf?
Wat hebben we nodig:
- 4 - 5 rijpe bananen, gepeld
- 2 eiwitten, zachtjes opgeklopt
- 3 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels patisseriebloem
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 60 ml water
- bloemsuiker voor de afwerking
- Snij de bananen in bijtklare stukken.
- Meng de eiwitten voorzichtig met de maïzena, bloem, suiker en het water, zodat je een stug beslag bekomt.
- Verhit frituurolie op 190°C.
- Doop de stukjes banaan in het beslag, laat 5 tellen uitlekken en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
- Laat de beignets aan beide kanten mooi frituren en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
- Bestuif met bloemsuiker en dien meteen op.
Leg niet teveel beignets tegelijk in de olie of de temperatuur zal te snel zakken. Dat zorgt voor vettige en zware beignets.
Reacties