Chinese bananen beignets

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet niet echt of Chinezen van desserts houden, maar als je gaat eten in een Chinees restaurant, moet je het ofwel doen met een blikje fruitsalade of een kartonnen bekertje goedkoop roomijs. Sommige doen nog een extra effort en bieden litchi's aan (uit blik) of zelfgemaakte Chinese bananen beignets: yay!
Voor de desserts moet je dus alleszins niet bij de Chinees zijn en de beignets maak je thuis toch gewoon zelf?

Wat hebben we nodig:
  • 4 - 5 rijpe bananen, gepeld
  • 2 eiwitten, zachtjes opgeklopt
  • 3 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels patisseriebloem
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 60 ml water
  • bloemsuiker voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de bananen in bijtklare stukken.
  • Meng de eiwitten voorzichtig met de maïzena, bloem, suiker en het water, zodat je een stug beslag bekomt.
  • Verhit frituurolie op 190°C.
  • Doop de stukjes banaan in het beslag, laat 5 tellen uitlekken en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
  • Laat de beignets aan beide kanten mooi frituren en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  • Bestuif met bloemsuiker en dien meteen op.
TIP:

Leg niet teveel beignets tegelijk in de olie of de temperatuur zal te snel zakken. Dat zorgt voor vettige en zware beignets.

Reacties