Indiase kip chapati

Mijn vriendin en haar man baten een gekend Indiaas restaurant uit aan het Sint-Pietersstation in Gent. De keuken staat voor verse producten en je wordt er altijd blijgezind van als je er langs bent geweest. De Indiase keuken is ook best een boeiende keuken. Na een bezoekje aan de Himalaya winkel in Gent, kon ik zelf aan de slag om chapati's te maken. Chapati's zijn Indiase broodjes waar je je curry mee op schept. Deze keer gebruiken we de chapati's om er een lunch mee te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept chapati's
  • plakken jonge kaas
  • plakjes kipfilet (charcuterie)
  • mango chutney
  • mango, geschild en ontpit
  • verse koriander, grof gehakt
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de chapati's klaar volgens het recept en laat ze afkoelen.
  • Beleg enkele chapati's met kaas en kipfilet en besmeer ze met wat mango chutney.
  • Snij de mango in plakjes en leg die op de kip.
  • Werk af met koriander en beleg de chapati's met nog meer chapati's.
  • Verhit wat olie in een platte pannenkoekpan.
  • Bak de chapati's aan beide kanten mooi bruin, tot de kaas gesmolten is.
  • Snij de chapati's in 4 met een pizza snijder en serveer ze meteen.
TIP:

Je kan de mango ook vervangen door verse ananas.
Geef een kommetje watermeloen en een tomatensalade bij de chapati's.
Ook lekker met naan brood ipv chapati's.

Reacties