Spaghetti met gemarineerde kerstomaatjes

Foto Cathy Van de Moortele
Dit lijkt me een heerlijk begin van het nieuwe schooljaar. Makkelijk, snel klaargemaakt en boordevol lekkere smaken. Geniet van de weelderige kerstomaatjes en de zing van de kappertjes en het citroenaroma!

Wat hebben we nodig:
  • 5 teentjes look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 1/2 kopje olie
  • 1 kg kerstomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
  • 1 potje basilicum, gesnipperd
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 2 koffielepels citroenzeste
  • enkele chilivlokjes
  • peper en zout
  • 450 gr spaghetti
  • 225 gr mini mozzarella bolletjes of orechiette, gehalveerd
  • 1 eetlepel citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een sauspan op medium warmte en laat de olie warm worden. 
  • Sauteer de look gedurende 10 min en laat die dan afkoelen.
  • Meng de tomaatjes met de helft van de basilicumblaadjes, de kappertjes, citroenzeste, chilivlokjes en een snuifje zout. Giet de lookolie met de looksnippers over de tomaatjes en laat ze 30 min marineren. Roer nu en dan om.
  • Kook de spaghetti in ruim, gezouten water.
  • Giet de pasta af en meng hem met de tomaatjes, de mozzarella en het citroensap.
  • Werk af met de rest van de basilicum. Kruid met peper en zout.
TIP:

Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Als je het koud wilt eten, kies dan eerder voor penne of korte macaroni.

Reacties