Worstjes met paprika's en uien

Foto Cathy Van de Moortele
Eens je het gemak van de slowcooker kent, weet je hoe "snel" je avondmaal klaar kan zijn. 's Morgens schik je de ingrediënten in de slowcooker, zet je het klokje op 8u en wanneer je terug komt van je werk, ben je klaar om aan tafel te gaan. Easy? echt wel...

Wat hebben we nodig:
  • 4 - 5 lekkere worstjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes met kruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 4 aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden (niet te klein)
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de worstjes met een schaar in 3 gelijke delen. 
  • Doe het vlees met de tomatenblokjes in de slowcooker.
  • Verwijder de zaadlijsten en de steel van de paprika's en snij de paprika's in stukken.
  • Doe de paprika, de ui en de aardappelen bij het vlees.
  • Zet het deksel op de pot en laat het gerecht 8u op LOW HEAT sudderen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer met rijst, couscous, tarwe of brood.
TIP:

Maak dit gerecht in een dubbele hoeveelheid en vries de helft in.
Kies voor smaakvolle worstjes die lekker gekruid zijn, niet de gewone braadworst.
Als je geen slowcooker hebt, kan je dit gerecht ook maken in een Creuset. Je begint op het vuur en zet de Creuset dan in de oven op 140°C.

Reacties