Appel Chips
Foto Lana Joos |
Appel chips worden vaak gefrituurd. Dat hoeft helemaal niet! De ideale manier om deze lekkernij te maken, is om dunne appelschijfjes op een bakplaat te leggen wanneer je net je oven gebruikt hebt. Je zet de temperatuur voor 2u op 110°C en halverwege de baktijd draai je de chips om. That's all!
Wat hebben we nodig:
- appels, gewassen en steeltjes verwijderd
- kristalsuiker
- kaneel
- Zet de oventemperatuur op 110°C en bekleed je bakplaten met bakpapier. Sla het bakpapier zeker niet over.
- Met een mandoline schaaf je heel dunne plakjes (ik zet mijn mandoline op 1) en die leg je in één laag op het bakpapier. Zorg dat de schijfjes elkaar niet overlappen, of ze worden niet krokant.
- Bestrooi alle plakjes met kaneelsuiker. Die maak je door suiker te mengen met zoveel kaneel als jij lekker vindt. Strooi de kaneelsuiker van hoog door een zeefje om het zo goed mogelijk te verdelen over de appeltjes. Een dun laagje is voldoende.
- Bak de appeltjes 1u, draai ze allemaal om en bak ze nog een uur.
- Zet de oven uit maar laat de appeltjes in de oven afkoelen.
- Bewaar de appel chips in een hermetisch afgesloten doos.
Je kan de klokhuizen verwijderen, maar ik vind de chips mooier met het stermotiefje in het midden. De pitjes eet je best niet op. Verwijder ze dan ook van de schijfjes appel voor ze de oven in gaan.
Gebruik stevige appels type Fuji, Grany Smith, .. appelmoesappels zijn hier niet voor geschikt.
Als de appeltjes nog niet krokant zijn, zet ze dan nog even terug in een oven van 100°C.
Reacties