Amandelcake
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- nootje boter
- beetje bloem
- 170 gr amandelpoeder
- 250 gr kristalsuiker
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr patisseriebloem, gezeefd
- 5 eieren
- 2 eetlepels fruitsap
- 40 gr amandelschilfers
- Boter een cakevorm goed in en bestuif hem met bloem. Klop overtollige bloem uit de vorm.
- Verwarm de oven op 170°C.
- Mix het amandelpoeder met de suiker en de boter tot een homogene massa.
- Mix de bloem door het beslag en voor de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig opgenomen is.
- Mix het fruitsap door het beslag.
- Spatel het beslag in de vorm en strooi er de amandelschilfers over.
- Bak de cake 1u tot 1u15 in de warme oven.
- Laat de cake in de vorm volledig afkoelen op een taartrooster.
Je kan de fruitsap ook vervangen door likeur zoals kirsch of amaretto.
Reacties