Amandelcake

Foto Cathy Van de Moortele
Noten worden hier vaak gegeten. Ze zijn goed voor je en ze zijn een goeie bron van gezonde vetten. In deze cake gebruiken we amandelpoeder en amandelschilfers. De cake heeft een mals kruim en ruikt heerlijk. Een fijne verrassing voor als de kinderen uit school komen. Een beetje zoals frangipane, maar dan anders..

Wat hebben we nodig:
  • nootje boter
  • beetje bloem
  • 170 gr amandelpoeder
  • 250 gr kristalsuiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels fruitsap
  • 40 gr amandelschilfers
Hoe gaan we te werk:
  • Boter een cakevorm goed in en bestuif hem met bloem. Klop overtollige bloem uit de vorm.
  • Verwarm de oven op 170°C.
  • Mix het amandelpoeder met de suiker en de boter tot een homogene massa.
  • Mix de bloem door het beslag en voor de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig opgenomen is.
  • Mix het fruitsap door het beslag.
  • Spatel het beslag in de vorm en strooi er de amandelschilfers over.
  • Bak de cake 1u tot 1u15 in de warme oven.
  • Laat de cake in de vorm volledig afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Je kan de fruitsap ook vervangen door likeur zoals kirsch of amaretto.

Reacties