Shanghai noodle salade
Deze koude noodle salade is ideaal om mee te nemen naar het werk. Sla die belegde broodjes over en maak zelf je lunch klaar. Je zal er nog eens zoveel van genieten en je weet ook wat je er in doet. De groentjes blijven lekker knapperig.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook andere noodles gebruiken.
Door het sesamzaad te toasten, krijg je een nootachtige smaak, die heel goed past bij noodles.
Je kan ook wat getoaste pinda's toevoegen voor extra crunch.
Wat hebben we nodig:
- 1 zakje Amoy noodles (zijn al gaar)
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel sesam olie
- 1 eetlepel sojasaus
- snuifje donkerbruine suiker
- snuifje zout
- enkele druppeltjes citroensap
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in fijne julienne gesneden
- 1/4 jonge courgette of komkommer, in fijne julienne gesneden
- 1/4 paprika, in fijne julienne gesneden
- 1 koffielepel sesamzaadjes, geroosterd
- sambal oelek naar smaak
- Spoel de gare noodles met koud water en laat ze uitlekken.
- Meng de ketchup met de sesamolie, sojasaus, bruine suiker, zout en citroensap in een shaker.
- Meng de noodles met de groenten, sesamzaadjes en sambal.
- Giet de dressing over de salade en laat ze minstens 2u trekken in de koelkast.
- Serveer in mooie kommetjes.
Je kan ook andere noodles gebruiken.
Door het sesamzaad te toasten, krijg je een nootachtige smaak, die heel goed past bij noodles.
Je kan ook wat getoaste pinda's toevoegen voor extra crunch.
Reacties