Fijne groentesoep

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou wel van die groentebouillons met fijne brunoise van groentjes. Ze zorgen voor een lichte lunch en je hebt al meteen best wat groentjes op.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 l water, kokend
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 blikje maïs, gespoeld en uitgelekt
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm een grote kookpot en doe er wat olie in.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de paprika, courgette en selder toe en laat ze even meefruiten.
  • Overgiet de groentjes met het water en verkruimel de bouillonblokjes in het water.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze dan zachtjes garen;
  • Werk af met de maïskorrels, peper en zout en peterselie.
  • Giet de soep in mooie kommen en leg er enkele Parmezaanse krullen op.
TIP:

Liever geen stukjes groente in je soep? Dan kan je er altijd voor kiezen om de soep te blenderen.
Je kiest zelf de gaarheid van de groentjes: knapperig of helemaal zacht. Het is helemaal jouw keuze!

Reacties