Appelen of peren?

Foto Cathy Van de Moortele
De fruitschaal is hier altijd goed gevuld, zowel met inheems als uitheems fruit. Nu zijn er volop appelen en peren en jammer genoeg eten de kinderen die te weinig. Hun voorkeur gaat uit naar kiwi's, ananas, litchi's, passievruchten, mango's en meer van dat zoete, uitheemse fruit. Maar voor een taart met fruit halen ze hun neus toch niet op..
In principe is dit een appeltaart, maar als je - net als ik deze keer - niet kan kiezen, dan ga je toch gewoon voor de twee? Beleg je taart aan de ene kant met peer en de appelschijfjes leg je netjes aan de andere kant.

Wat hebben we nodig:
  • klontje boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 60 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • 45 ml melk
  • 45 ml olie
  • 1 appel, geschild
  • 1 peer, geschild
  • 80 gr boter
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • kaneelsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een kleine (23 cm diameter), lage taartvorm (met ribbeltjes) in met de boter en bestuif hem met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
  • In de keukenrobot (of met de mixer) meng je de zelfrijzende bloem met het zout, de kristalsuiker, vanillesuiker en het ei.
  • Voeg de melk en de olie toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Spatel het beslag in de taartvorm. Schrik niet van de kleine hoeveelheid. Verdeel het beslag goed met een spatel over de vorm.
  • Schaaf plakjes van de peer en leg ze dakpansgewijs op 1 helft van het beslag.
  • Schaaf plakjes van de appel en leg ook die dakpansgewijs tegenover de peerschijfjes.
  • Smelt de boter met de suiker in de microgolf, tot de boter net gesmolten is.
  • Klop het ei door het botersuikermengsel en giet dit papje over de taart.
  • Met een zeefje bestuif je de taart met kaneelsuiker als je dat lekker vindt.
  • Bak de taart 20 - 25 min in de oven.
  • Laat de taart afkoelen in de vorm op een taartrooster.
  • Klop de slagroom met de bloemsuiker en geef die er apart bij.
TIP:

De taart is heel lekker lauwwarm en ideaal na een mooie herfstwandeling.
Gebruik eens de opklopbare sojaroom van Alpro ipv gewone slagroom. Heel wit en zacht van smaak.

Reacties